2017,2018 онд батлагдсан тайлан арга зүйн жагсаалт
2017, 2018 онд Эрдмийн Зөвлөлийн хурлаар хэлэлцүүлж батлагдсан судалгааны ажлын арга зүй, тайланг / докторант, магистрантын судалгааны арга зүй / Эрдэм шинжилгээний ажилтнууд жагсаалтын дагуу номын санд хүлээлгэн өгнө үү.
Жич: Номын сангийн бүртгэлд бүртгэж, электрон каталогит оруулах учир 2020 оны 1-р сарын 31-ны дотор багтаан яаралтай өгнө үү.
2017 ОНЫ ЭРДМИЙН ЗӨВЛӨЛИЙН ХУРЛААР БАТЛАГДСАН
ЭРДЭМ ШИНЖИЛГЭЭНИЙ АЖЛЫН ТАЙЛАН АРГА ЗҮЙ ХҮЛЭЭН АВАХ ЖАГСААЛТ
д/д |
СУДАЛГААНЫ АЖЛЫН НЭР |
ГҮЙЦЭТГЭСЭН ЭРДЭМ ШИГЖИЛГЭЭНИЙ АЖИЛТАН |
ХҮЛЭЭЛГЭН ӨГСӨН ЭРДЭМ ШИНЖИЛГЭЭНИЙ АЖИЛТАН |
ХҮЛЭЭН АВСАН |
1. |
“Хучлага бүхий технологи дахь таримлын сэлгээ” 2016 -2018 онд хэрэгжих ШУТ – ийн төслийн хүрээнд “Хөрс болон сэлгээнд сүрлэн хучлагын хэмжээ,таримлын нөлөө”сэдэвт судалгааны арга зүй |
Г.Балжинням |
|
|
2. |
“Тариалангийн хог ургамлын ургалтанд сүрлэн хучлагын таримлын сэлгээний нөлөө” сэдэвт судалгааны ажлын арга зүй |
С.Сайханцэцэг Ж.Отгон |
|
|
3. |
“Хучлага бүхий сэлгээнд тариалах таримлыг бордох бордооны төрөл,тунг тогтоох” сэдэвт туршлагын арга зүй |
Д.Зандраагомбо |
|
|
4. |
“Сорт полиморфизмыг ДНХ маркер ашиглан тодорхойлох” судалгааны ажлын 2014 -2016 оны тайлан |
М.Ариунгэрэл |
|
|
5. |
Үр тарианы элит үр бий болгох,үйлдвэрлэх,хадгалах арга технологи төслийн хүрээнд хийгдсэн “Буудайн сортуудын тарих үрийн тохиромжтой фракцыг тогтоох” судалгааны 2014-2016 оны тайлан |
Г.Хишигжаргал |
|
|
6. |
Үр тарианы элит үр бий болгох,үйлдвэрлэх,хадгалах арга технологи төслийн хүрээнд хийгдсэн болон”Үрийн тариалангийн технологи” болон “Анхдагч үрийн аж ахуй хөтөлбөрийн 2014-2016 оны тайлан |
Д.Өлзийсайхан |
|
|
7. |
“Тритикалийн сорт сорилт,үр үржүүлэг”судалгааны 2014-2016 оны тайлан |
Л.Болормаа |
|
|
8. |
Үр тарианы элит үр бий болгох,үйлдвэрлэх,хадгалах арга технологи төслийн хүрээнд хийгдсэн “Хатуу буудайн селекци,сорт судалгаа”-ны тайлан |
Ц.Сансаргэрэл |
|
|
9. |
“Эрлийзжүүлгийн аргаар буудайн эх материал гаргах,цуглуулга судалгаа”-ны 2014-2016 оны тайлан |
С.Батболд |
|
|
10. |
“Селекцийн нэг дэх жилийн талбар”-ын 2014-2016 оны тайлан |
Э.Санжаа |
|
|
11. |
“Селекцийн хоёр дах жилийн талбар”-ын 2014-2016 оны тайлан |
Б.Жавзандулам |
|
|
12. |
“Хянах талбар”-ын 2014-2016 оны тайлан |
М.Зоригболд |
|
|
13. |
“Буудайн үзүүлэх талбар”-ын тайлан |
Б.Ганбаатар |
|
|
14. |
“Арвайн селекци” сэдэвт ажлын 2014-2016 оны тайлан |
Б.Жавзандулам |
|
|
15. |
“Буудайн үрийн чанарт хадгалалтын нөлөө” сэдэвт ажлын 2014-2016 оны тайлан |
Ц.Нямдорж |
|
|
16. |
“Үр тарианы элит үр бий болгох,үйлдвэрлэх,хадгалах арга технологи”төслийн тайлан |
Я.Мягмарсүрэн |
|
|
17. |
“Хучлага бүхий технологи дахь таримлын сэлгээ”сэдэвт ШУТ-ийн төслийн хүрээнд “Хучлагатай тариалангийн хөрсний бичил биетэн болон таримлын өвчлөлийн судалгаа”сэдэвт туршлагын арга зүй |
И.Дагиймаа О.Сүнжидмаа |
|
|
18. |
“Цэцэгт байцаа,брокколийн аж ахуй биологийн онцлогийг судлах нь” сэдэвт докторантын судалгааны арга зүй |
П.Алтантуяа |
|
|
19. |
Бог будааны үрийн болон ногоон массын унацад тарих хугацааны нөлөө”докторантын судалгааны арга зүй /2017-2019 он/ |
Т.Хишигбуян |
|
|
|
|
|
|
|
2018 ОНД ЭРДМИЙН ЗӨВЛӨЛӨӨР БАТЛАГДСАН
ЭРДЭМ ШИНЖИЛГЭЭНИЙ АЖЛЫН ТАЙЛАН АРГА ЗҮЙ ХҮЛЭЭН АВАХ ЖАГСААЛТ
д/д |
СУДАЛГААНЫ АЖЫН НЭР |
ГҮЙЦЭТГЭСЭН ЭРДЭМ ШИНШИЛГЭЭНИЙ АЖИЛТАН |
ХҮЛЭЭЛГЭН ӨГСӨН ЭРДЭМ ШИНЖИЛГЭЭНИЙ АЖИЛТАН |
ХҮЛЭЭН АВСАН |
1. |
“Брокколийн сорт судалгаа,парамметр”сэдэвт арга зүй |
П.Алтантуяа |
|
|
2. |
“Их нууруудын хотгорын бүсийн таримал жимс, жимсгэний генофондын цуглуулга,судалгаа,тарималжуулах”төслийн 2015-2017 ажлын тайлан |
Г.Баяраа |
|
|
3. |
“Тариалангийн хөрсний үржил шим,таримлын бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийг тогтвортой дээшлүүлэхэдм эрдэс ба шим бордооны нөлөө”-г судлах судалгааны тайлан |
Төслийн Удирдагч: Д.Туул |
|
|
4. |
“Арвайн селекци” туршлагын арга зүй |
Б.Жавзандулам |
|
|
5. |
“Хатуу буудайн селекци,шинэ сорт нутагшуулах”сэдэвт ажлын арга зүй |
Ц.Сансаргэрэл |
|
|
6. |
“Тритикалийн сорт судалгаа,үр үржүүлэг,үйлдвэрлэлийн сорилт”сэдэвт ажлын арга зүй |
Л.Болормаа. |
|
|
7. |
“Буудайн зэв өвчин тэсвэрийн Lr47 ген бүхийселекцийн эх материал гаргах” туршлагын арга зүй |
И.Дагиймаа |
|
|
8. |
“Буудайн элит үр үйлдвэрлэл” туршлагын арга зүй |
Д.Өлзийсайхан |
|
|
9. |
“Хүнсний ногоо,төмсний селекци судалгаа,шинэ сортын үр үржүүлэг”ШУТ-н төслийн хүрээнд хийгдэх судалгааны “Төмсний шинэ сортын үрийн эх материал гаргах үржүүлэх “сэдэвт хөтөлбөр |
О.Нинжмаа |
|
|
10. |
“Төмсний бичил булцууны ургацад үрийн фракц болон био бордооны нөлөө” сэдэвт арга зүй |
Б.Саранчимэг |
|
|
11. |
“Төмсний бичил булцууны гарцыг нэмэгдүүлэх боломж”сэдэвт арга зүй |
Я.Аззаяа |
|
|
12. |
“Төмсний үр үржүүлэгийн талбаруудын ургац нэмэгдүүлэх боломж”судалгааны арга зүй |
Ц.Баярмагнай |
|
|
13. |
“Төмсний дундын болцтой хүнсний сортын параметр боловсруулах”судалгааны арга зүй |
С.Оюун-Эрдэнэ |
|
|
14. |
“Эртийн болцтой байцааг ганцаарчилсан аргаар сонгон сайжруулж,шинэ удам гаргах”сэдэвт арга зүй |
Б.Одончимэг |
|
|
15. |
“Бөөрөнхий сонгины сорт судалгаа”сэдэвт арга зүй |
П.Насан -Ариун |
|
|
16. |
“Амтат чинжүүний сортын параметр боловсруулах,мутацийн аргаар амтат чинжүүний селекцийн эх материал бий болгох”сэдэвт арга зүй |
Б.Мөнхтөр |
|
|
17. |
“Нэг наст буурцагт ургамлын сортын үр үржүүлэг”сэдэвт инновацийн төслийн хөтөлбөр |
Төслийн Удирдагч: Н.Баярсүх Гүйцэтгэгч: Э.Дорлигсүрэн |
|
|
18. |
“Шар буурцгийн сортуудын үр үржүүлэг,бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн цогц технлоги” сэдэвт цөм технологийн төслийн хөтөлбөр |
Н.Баярсүх |
|
|
19. |
“Нэг наст буурцагт ургамлын цуглуулга,сорт судалгаа”сэдэвт судалгааны арга зүй |
Э.Дорлигсүрэн |
|
|
20. |
“Шар буурцгийн ургац болон хүрэн хөрсний үржил шимийн төлөв байдалд бордооны нөлөө”сэдэвт туршлагын арга зүй |
О.Сүнжидмаа |
|
|
21 |
Бөөрөнхий сонгино,хулуу,тарвасын дескрипторууд |
Н.Баяржаргал |
|
|
22. |
Шанцайн Lactuca sativa L –н дескриптор |
П.Алтантуяа |
|
|
23. |
“Дархан Ризо” био шингэн бордоог бүх төрлийн таримал ургамалд хэрэглэх зөвлөмж |
О.Сүнжидмаа |
|
|